Sügavkülmas fikseeritud ja kuumsuitsutamise läbinud kalade lihakered ei sisalda nakatumisvõimelisi parasiite.

„Selver vabandab kliendi ees tekkinud ebamugavuste pärast ning loodame südamest, et edaspidised kokkupuuted Selveriga on jälle positiivsemad,“ lausus A-Selver ASi tegevdirektor Iivi Saar pressiteenistuse vahendusel.

„On oluline rõhutada, et kuumsuitsu heigist leitu näol oli tegemist esteetiliselt ebameeldiva nähtusega ning tervise pärast muretseda pole põhjust: termotöötlemine tapab kõik teadaolevad bakterid,“ lisas ta.

Iivi Saare kinnitusel jätkab Selver koostööd AS-ga M.V.Wool. „AS M.V.Wool on Selverite kalalette pikaajaliselt opereerinud ning teeb seda ka edaspidi. Selver seab oma operaatoritele ja tarnijatele alati väga kõrged tingimused. Kõnealune kuumsuitsu heigi juhtum on kahetsusväärne ja ebameeldiv ning ma usun, et midagi taolist enam ei juhtu,“ rääkis Iivi Saar.

„Toiduainetööstused teevad alati kõik endast oleneva, et tarbijani jõuaks kvaliteetne ja tervisele ohutu toode. Loomne, sealhulgas kala tooraine võib sisaldada parasiite, kuid termotöötlemisega muudetakse toode inimesele ohutuks. Tööstuses kontrollitakse parasiitide olemasolu visuaalselt,“ sõnas AS M.V.Wool müügijuht Indrek Rajangu.

„Tegutseme kala ostu, töötlemise ja müügiga alates 1994. aastast ning sellise juhtumiga puutume kokku esmakordselt. Nagu selgus analüüsi tulemusena, oli tegemist hammasvaalaliste peamiselt delfiinilaadsete parasiidiga, mis paiknes kala lihas ja jäi seetõttu visuaalsel kontrollil märkamatuks. Võtame juhtumist õppust ning vabandame kliendi ees,“ lisas ta.

„Kuna mainitud juhtum tekitas kõnealusele perele palju segadust ja meelehärmi, siis soovime pakkuda kompensatsiooniks neile ASi M.V Wool sortimendist kuumsuitsu lõhe, mis on esinduslik toode peolauale,“ rääkis Rajangu.

Kuumsuitsu heigi (Merluccius Hubbsi) tooraine tuleb Argentiinast ja Uruguaist sügavkülmutatuna ja roogituna (-18- -20C).

M.V.Wool säilitab kogu suitsukala toorainet külmutatuna. Kuumsuitsu töötluse puhul kasutatakse temperatuuri +70-80 C. Seega on suitsukala puhul tooraine läbinud kahekordse termotöötluse: pikaajalise külmutamise -18 kuni -20 C ja kuumsuitsutamise +75C.