Selveri tütarfirma, Selveri Köögi nime all valmistoitu pakkuv ettevõte Kulinaaria OÜ avastas novembri algul regulaarse toorainete analüüsimise käigus Oskari Lihatööstuse (LT) ahjufilee singist listeeriabakteri. Selver kinnitab, et nende tootmisesse tooraine ei jõudnud, vaid tagastati kohe tootjale ning niisamuti lõpetas Kulinaaria OÜ lihatööstuse toodete kasutamise oma toodete valmistamiseks.

Oskari lihatööstuse juht Aldo Parik selgitas Ärilehele, et nii kui nad Selveri võetud proovi bakterileiust 5. novembril teada said, tehti tööstuses suurpuhastus ning pärast nii tööstuse enda kui VTA võetud proovid olid puhtad.

Esimest, positiivsest leiust on siiski oluline rääkida, sest kui toore kala puhul on varasemalt rõhutatud bakterileidude piirnorme ja ühikuid, mis koguses see pole bakter tervisele ohtlik, siis VTA kinnitusel valmistoote puhul piirnormi pole ja kehtib nulltolerants - bakteriproov peab olema puhas.