Eile varahommikul vahistati ühes Tallinna majutusasutuses skandaalne ärimees Aivo Pärn, kes väidetavalt on seotud Tartu abilinnapeade Artjon Suvorovi ja Valvo Semilarski korruptsioonikuriteokahtlusega.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab: "Alles pühapäeva hilisõhtul võisid Tartu abilinnapead Artjom Suvorov ja Valvo Semilarski rõõmustada, sest mõlemad tegid valimistel hea tulemuse. Suvorov sai Tartu keskerakondlastest teise koha ja kogus 633 häält. Semilarski oli 691 häälega Reformierakonna nimekirjas neljas.

Eile hommikul pöördus abilinnapäid valimistel saatnud edu aga õudusunenäoks. Kaitsepolitsei pidas Suvorovi ja Semilarski kinni, sest neid kahtlustatakse mitmes korruptsioonikuriteos. Linnavalitsuses korraldati läbiotsimine. Ära viidi kõik andmekandjad, mida jõustruktuurid vajalikuks pidasid. Näiteks võeti kaasa kolmanda abilinnapea, sotsiaaldemokraat Jarno Lauri arvuti."

Prokuratuur kinnitas vaid taaskord kahe abilinnapea kinnipidamist, kuid ei soostunud kommenteerima kahe isiku nimesid, kes altkäemaksu andmises kinni peeti, sest nad ei olevat avaliku elu tegelased.

"Kahe kriminaalmenetluse raames on korruptsioonikuritegudes kahtlustatavatena kinni peetud kaks Tartu abilinnapead ja neile altkäemaksu andmises kahtlustatavatena on kinni peetud kaks isikut.

Tulenevalt sellest, et kaks kahtlustatavat ei ole avaliku elu tegelased, ei pea prokuratuur isikuandmete kaitse seadusest tulenevalt võimalikuks nende isikuid kinnitada. Senised ajakirjanduses kajastatud väited kinnipeetud isikute ja asjaolude osas põhinevad ajakirjanike poolt leitud teistel allikatel," vahendas prokuratuuri pressiesindaja Kauri Sinkevicius.