"Kui vaadata Elisa keskastmejuhtide ridasid, siis meil on juhte kokku 22, neist meesjuhte on 12 ja naisjuhte 10. Elisas on oluline inimese tööpanus, mitte sugu," sõnas ta.

"Mina isiklikult arvan, et naised on tööjõuturul vägagi konkurentsi- ja läbilöögivõimelised. Naistöötajaid viib nii era- kui ka avalikus sektoris edasi nende suur töövõime, positiivsus ja kohusetundlikkus."

Nii mõneski osas annavad naised tema sõnul meestele oma tubliduselt silmad ette.

"Kui ma vaatan tänast Elisa töötajaskonda, siis näengi, et selliseid silmapaistvad ja hakkamasaajad on struktuuris pigem naised kui mehed. Oma positiivse energia, aktiivsuse ning läbipaistva ja ausa suhtumisega suudavad nad paljugi ära teha," ütles Seppänen.

"Põhjamaades on püütud just avalikus sektoris juurutada sookvoote ning panna tööandjale kohustuseks värvata näiteks juhtkonda või juhtide sekka kindel arv naistöötajaid. Paraku näitavad tänased Põhjamaade kogemused, et selline kohustuslik vaade ei toimi. Naised ise ei soovi, et nende karjääri edendajaks on kohustuslik norm. Naised tahavad tippu tõusta omaenda isiklike saavutuste ja oskuste toel. Arvan, et Eesti võiks Põhjamaade kogemusest õppida ning mitte alandada naiste ambitsiooni ja tahet oma võimekuse toel karjääri edendada."