Maa-ameti andmetel toimus septembris üle eesti 3171 kinnisvara ostumüügitehingut, mis on augustiga võrreldes 5,2% madalam tulemus,  kuid mulluse septembriga võrreldes 2,4% enam. Aasta lõikes on tegu aga siiski üle keskmise tulemusega, kirjutas Uusmaa oma igakuises turuülevaates.

Rahalise kogukäibega oli september aga augustist parem – kinnisvara  müüdi 152,4 miljoni euro väärtuses, võrreldes augustiga on seda 2,7% rohkem.

Septembrikuu jooksul kerkis korterite keskmine ruutmeetrihind  vaadeldud linnadest Tallinnas, Tartus, Narvas, Kohtla-Järvel, Kuressaares  ja Viljandis ning langes Pärnus, Jõhvis, Rakveres ja Haapsalus.

Tallinna kinnisvara turg tegi aasta rekordi

Tallinna kinnisvaraturg tegi ostu-müügitehingute hulgaga septembris  käesoleva aasta rekordi, olles sellega ka aasta keskmisest tulemusest oluliselt kõrgemal.

Maa-ameti andmetel tehti septembris pealinnas kokku 930 kinnisvara ostu-müügitehingut, mis on 0,9% enam kui augustis ning 13,8% rohkem kui mullu septembris.

Kinnisvaratehingute rahaline kogumaht oli septembris aga 76,2 miljonit eurot, olles aasta lõikes keskmine tulemus. Augustiga võrreldes kerkis kogusumma aga tubli 19,2%.

Tartu kinnisvaraturg septembris rahulik

Võrreldes rekordilise augustiga oli Tartu kinnisvaraturg septembris juba mõneti rahulikum. Sarnaselt ostu-müügituruga hakkas septembri teises pooles tuure maha võtma ka üüriturg.

Maa-ameti statistika kohaselt toimus septembris Tartu linnas kokku 183 kinnisvara ostu-müügitehingut. Võrreldes augustikuuga toimus 9-protsendiline langus, samas kui aastaga tõusis tehingute hulk 17,3%.

Pärnus muutusi polnud

Pärnu kinnisvaraturg säilitas augustiga võrreldes täpselt sama taseme, mõlemal kuul tehti maa-ameti andmetel 88 kinnisvara ostumüügitehingut. Aastaga on tehingute hulk kerkinud aga 25,7%.

Kortereid müüdi septembris 70, mis on augustiga võrreldes 14,8% enam, samas kui ruutmeetri keskmine mediaanhind langes 2,3%. Aastaga kerkis ruutmeetri hind keskmiselt 4,3%.