Nordica tütarettevõtte Regional Jeti müügikäive oli eelmisel aastal ligi 68 miljonit eurot, kasvades 2017. aastaga võrreldes 80 protsenti. Samal ajal vähenes eelmisel aastal oluliselt ka ettevõtte kahjum - 2,5 miljonilt eurolt 40 000 eurole.

Regional Jeti juhatuse esimees Jan Palmer ütles, et praegune lennundusturg soosib selliseid ettevõtteid nagu Regional Jet, kes teenindavad läbi allhangete suuremate lennufirmade siselende. Lisaks Nordicale ja Poola lennufirmale LOT on Regional Jeti kliendid ka näiteks SAS ja veel kuus ettevõtet.

Nordica loomise ajal majandusminister olnud, praegune riigikogu majanduskomisjoni aseesimees reformierakondlane Kristen Michal (Reformierakond) tuletas meelde, et kuna Nordicalt oodati majanduslikku hakkamasaamist, loodigi allhangetega raha sisse toov Reginal Jet.

Nüüd, kus Nordica on liinilennud koomale tõmmanud, võiks kaaluda nii lennufirma enda kui tema tütarfirma erastamist. "Kui on tublid Eesti ettevõtted, kui on tublid ettevõtjad kustahes Euroopast, mujalt maailmast, siis tere tulemast toimetama, vabalt võib need ettevõtted erastada. Omandus ei ole tähtis, tähtis on, et siit lennatakse," põhjendas Michal.

Samal seisukohal on ka riigikogu majanduskomisjoni esimees Sven Sester (Isamaa): "See on äri, kus turutõrget ei ole, kus suured lennuettevõtted ostavad väiksematelt allhanke teenust nii nagu Regional Jet seda täna ka teeb. Ma ei näe põhjust, miks riik peaks seal sees olema," ütles Sester.