Märtsiks nõutud registreerimistaotlustest viis on veel menetluses, ütles ETAle sideameti pressiesindaja Ave Reinson.

Ühe taotluse on Air Cargo Estonia AS tagasi võtnud ning ühe taotluse Express Post ASilt jättis sideamet vastuolude tõttu postiseadusega rahuldamata. Ettevõte on otsuse kohtus vaidlustanud.

Postiseaduses ettenähtud universaalteenuse luba taotles ainukesena Eesti Post, kes loa ka täna sai. Teised postifirmad, kellest osa tegeleb ettevõtete teatiste kojukandega, on kvalifitseeritud kullerteenuste osutajatena.

Universaalne postiteenus hõlmab alla kahe kilogrammi (kg) kaaluvate kirjade ning vähem kui 10 kg kaaluvate postipakkide edastamist, samuti riiklike pensionide, abirahade ja toetuste väljamaksmist posti vahendusel ning sularaha siirete teostamist. Universaalteenust tuleb osutada kogu Eesti territooriumil.

Enne postiseaduse jõustumist postiteenust osutanud isikud, kes esitasid tegevuse alustamise teate 1. märtsiks 2002, võivad oma tegevust jätkata kuni sideameti otsuseni tegevuse registreerimise või sellest keeldumise kohta. Ilma tegevusloata või oma tegevusest sideametit mitteteavitanud postiteenuse osutajatelt võib sideamet nõuda 100.000- kuni miljonikroonist rahatrahvi.