Samas jäeti kohtu poolt tühistamata hoonestusõiguse enampakkumise tingimused, seega sarnaneb hetke seis olukorrale, mis tekkis peale võitja väljakuulutamist. Endel Siff ütles Eesti Päevaleht Online`ile, et lepingule ei kirjutatud alla, kuna see sisaldas tingimusi, mida polnud võimalik täita ehk linnal puudus ja puudub ka hetkel piirkonnale üldplaneering.


„Kui tingimused on samad, siis linnal lasub kohustus kiires korras kehtestada üldplaneering, kuid sellel suunal pole ma tegevust näinud,“ sõnas Siff, kelle hinnangul olid konkurssi tingimused sätitud ühe pakkuja järgi. „Selgust hetkel ei ole, olukord vajab analüüsimist, kuid esimene loogiline mõte ütleb, et igal juhul on tegemist alaga, mis vajab ülestöötamist,“ lisas Siff. Tema sõnul on vaja kohtuotsusega tutvuda ja uutes tingimustes linna esindajatega maha istuda.


Siffi selgituste kohaselt saaks ilma linnaosa üldplaneeringu kehtestamiseta iga kolmas inimene nende loodud detailplaneeringu kohtus vaidlustada ning jääks seal ka võitjaks. Siff on omalt poolt pakkunud olukorra lahenduseks linnale võimaluse, et too ise korraldab alale detailplaneeringu ning Primos Kinnisvara on valmis seda finantseerima, seejuures ei muudeta ostusummat. 

Tallinna linnavolikogu otsustas 2006. aasta oktoobris 16,8 hektari suuruse Kopli liinide ala avaliku ja erasektori koostöös terviklikult rekonstrueerida ning muuta esinduslikuks elupiirkonnaks. Sel eesmärgil otsustati seada Sepa tänava kvartali ja Sepa 17 kinnistule hoonestusõigus tähtajaga 99 aastat.

Korraldatud avalikule kirjalikule enampakkumisele esitas seitsmest osalejast parima pakkumise Endel Siffi OÜ Primos Kinnisvara, pakkudes hoonestusõiguse seadmise tasuks 211 miljonit krooni.

Lisaks tühistas eilne Tallinna Halduskohtu otsus Põhja-Tallinna arengukava aastateks 2007-2010. Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioonkaebus Tallinna Ringkonnakohtule 30 päeva jooksul.

Tallinna abilinnapea Taavi Aas kohtuotsust enne sellega tutvumist ei kommenteeri. Varem on linn öelnud, et Siff loobus Kopli liinide arendamise võimalusest ning perspektiivikale alale tuleb leida uus arendaja.