Tallink City Hotelli peakoka Kaie Karu ja teiste kokkade juhendamisel ning laste abiga valmivad maitsvad road - soolased ja magusad suupisted, salatid, salatikorvikesed, võileivatort, siilikese tort ja kirju koer jpm. Loomulikult saab iga laps jõulukuu ootuses kaunistada omale ka piparkooke.

Üritusest saavad osa pea sada last üle Eesti. Kutsutud on Narva Laste Varjupaiga, Sillamäe Lootuse, Tartu Laste Turvakodu, Pärnus asuva Pereabikeskuse, Kiikla Lastekodu ja Haiba lastekodu varjupaiga teenusel olevad lapsed, Tallinna Lastekodu Laste Varjupaiga ja Tallinna Laste Turvakeskuse lapsed.

SEB Heategevusfondi tegevjuhi Triin Lumi sõnul on ürituse eesmärk pakkuda varjupaiga lastele arendavaid tegevusi ning tõsta nende laste toimetulekut elus, kellest vanemad ei hooli. Tallink City peakokk Kaie Karu ütles: „Kokkamine on loomulik osa elust, sest võileiba on valmistanud ju igaüks meist. Seda oskust võib edasi arendada ja meie soovimegi lastele õpetada lihtsaid võtteid toidu valmistamisest, mis annavad huvitava tulemuse."

Lisaks kirjutatakse sel üritusel alla ka kolm koostöömemorandumit SEB Heategevusfondi ja varjupaikade vahel kogusummas 300 000 krooni. Pikendatakse toetuslepingut Tallinna Lastekodu Laste Varjupaigaga Koplis ning uute varjupaikadena lisanduvad fondi püsivate partnerite hulka Haiba Lastekodu ja Tallinna Laste Turvakeskus.

Lisaks SEB Heategevusfondile ja Tallink City hotellile on ürituse koostööpartneriteks OÜ Kirkland, Interaltus OÜ, Compal ja Jungent OÜ. Toidu valmistamise toorainega toetavad üritust OÜ Karia, HoReCa Service OÜ, AS Paulig Baltic, Pagaripoisid OÜ, Kalakala OÜ ja Fazer Pagarid Eesti.