Kallas märkis Tallinnas aset leidnud konverentsil esinedes Euroopa Liidu eelarvet kommenteerides, et Euroopa Parlamendi otsus eelarvet mitte kinnitada ei tulnud Euroopa Komisjonile üllatusena, vahendas "Aktuaalne kaamera", vahendas BNS.

"See on loomulik protsess. Ega me ei oletanud, et Euroopa Parlament võiks lihtsalt heaks kiita selle selle eelarve sellisel kujul - selle ümber tulevad vaidlused," ütles Kallas. Tema sõnul toimub uus hääletus ilmselt mais ja tähtis on, et eelarve saaks valmis enne 2014. aastat.

Rahandusministeeriumi asekantsleri Ivar Siku sõnul täitis Euroopa Parlament oma kohustust ning pakkus resolutsiooniga välja omapoolse läbirääkimiste positsiooni. Eelarveküsimusi arutab parlament nüüd edasi Euroopa Liidu eesistuja Iirimaaga.

"Praegusel juhul otseselt ma Eesti sekkumiskohta sinna protsessi ei näe, aga kindlasti, kui eesistujal on vaja pidada nõu riigipeadega, siis seda tehakse ülemkogu tasandil," ütles Sikk.

Siku sõnul on ebatõenäoline, et Eesti endale välja räägitud summadest midagi läbirääkimiste protsessis kaotab.

Siim Kallas märkis, et järgmine Euroopa Liidu eelarveperiood pannakse kokku ilmselt teistel põhimõtetel kui praegu. "Ma arvan, et need arutelud muidugi algavad, tõepoolest. Tegelikult otsitakse lahendust, et oleks mingi konkreetne tulu, mis tuleb konkreetselt Euroopa Liidu eelarvesse, ja selle pinnalt siis kujundatakse kulud," rääkis Kallas.

Kallase sõnul on üha suurem kõneaine Euroopa Liidus maksupoliitika ühtlustamine. Üks peamine põhimõte on seejuures vähendada tööjõu maksustamist ning maksustada rohkem tarbimist, sõnas ta.