Suomen Kuvalehti valdusse sattunud pakkumises väidab Gorefield, et hinnatud Saksa uurimisasutus Hohensteini instituut kontrollib pesumaja kvaliteeti neli korda aastas. Kontrollija nimeks öeldakse dr. Herbert Knorr, keda aga Saksamaal ei tunta.

„Dr. Herbert Knorr ei tööta instituudis ega tee ka töid instituudi tellimusel,” kinnitas Hohensteini kvaliteedijuht Fritz Ulrich Eckert.

Ka rahvusvaheline pesuainetetootja Ecolab eitab Gorefieldiga koostöö tegemist pesuainete kasutamise kontrollimisel, kuigi Eesti pesufirma nii Helsingi politseile väitis. „Me ei müü pesuaineid ega tee koostööd Gorefieldi-nimelise ettevõttega,” teatati Ecolabist.

Veel väidab Eesti pesumaja, et arendab keskkonnakaitset koos Saksa pesulaärimehe Friedrich Habermeyeriga, keda nimetatakse pakkumises Gorefieldi üheks peaomanikuks. „Ma ei ole Gorefieldi omanik ega vastutav isik,” teatas Habermeyer.

Gorefield väidab Helsingi politseile konkreetselt, et ettevõttel on üks suur iga päev kahes vahetuses töötav tööstuslik pesumaja, kus on rikete puhuks dubleeritud pesumasinad ja muud seadmed. Sellist pesumaja ei ole olemas.

Gorefieldi juhatuse liikme Siivo Silvese sõnul on Gorefield kahe teise pesumaja osanik. Üks neist asub Haapsalus ja teine Viimsis. Eesti ettevõtlusregistri järgi ei ole Gorefield ega Silves osanik kummaski pesumajas. 2009. aasta andmetel on nii Haapsalu kui ka Viimsi pesumajad väikesed.

Suomen Kuvalehti laiaulatusliku uurimuse järgi on Gorefield agaralt allhankijaid otsinud, kuigi pakkumises väidetakse kategooriliselt, et vahendajaid ei kasutata.

„Teen neile allhanketöid. Osa pesust tuleb Eestist, osa Soomest,” teatas üks Tallinna pesumajaomanik Suomen Kuvalehtile.

Gorefieldis on mõjukas isik ka soomlane Ronnie Malmsten, kelle ettevõte Admiral vallutas mõni aasta tagasi Soome pesuteenuste turgu. Nüüd taotletakse võlgade tõttu Admirali pankrotti. Malmstenil pole Gorefieldis ametlikku töökohta, kuid tema allkiri on mitmetel firma pakkumistel ja ta on ka üks Helsingi politsei kontaktisikuid.

Gorefieldi kliendid Soomes on lisaks Helsingi politseile muuhulgas ka Helsingi ülikool ning Jyväskylä ja Kotka linnad.