Veho ja Silberauto leping hõlmab nelja ettevõtte - Silberauto AS, Silberauto Eesti AS, Silberauto UAB, AS Silwi Autoehitus - tegevust, nende müügiesindusi ja edasimüügiõigusi. Ettevõtete kinnisvara - müügi- ja teeninduskeskused Eestis ja Leedus - jäävad Silberauto senisele omanikule. Tehingu teostumine eeldab konkurentsiameti ja Daimler AG nõusolekut.

Pärast müüki jätkab Silberauto eraldiseisva ettevõttena. Ettevõtte kaubamärk, kontorid, esindused ja teeninduskeskused jäävad samaks.

"Silberauto on Balti suurim automüüja, kuid turu muutustega kohanemiseks ja arenemiseks tuleb olla suurim senisest veel laiemas piirkonnas. Autoturgu ootab ees konsolideerumine ning meist kolm korda suurem Veho oma kompetentsi ja mastaabiga loob ettevõtte arenguks ja laienemiseks täiendavad võimalused," märkis Silberauto asutaja ja omanik Väino Kaldoja.

"Enda edasise tähelepanu ja energia suunan tulevikku. Kuna mind on alati köitnud inseneeria, siis pühendun noorte inimeste innustamisele, nende tehnikahuvi tõstmisele ja väljundite avardamisele," sõnas Kaldoja.

„Tehinguga seoses algab Veho 80-aastases ajaloos uus tähelepanuväärne etapp, sest Veho tugevat kogemust Mercedes-Benzi esindamisel Soomes ja Rootsis hakkab Eestis ja Leedus täiendama Silberauto turupositsioon ja oskusteave. Sellest sünnib suurepärane tervik," lausus Veho juhatuse aseesimees ja omanikperekonna esindaja Philip Aminoff.

Silberautot nõustanud Swedbank Soome ja Balti investeerimispanganduse juhi Mihkel Torimi tähendusel on tegemist viimaste aastate ühe märgilisema tehinguga. "See on mõlemalt poolt põhjalikult ja pikaajaliselt kaalutletud, autoturul suunda näitav," märkis Torim.

Silberauto on Eesti üks suuremaid ja vanemaid ettevõtteid. Silberauto alustas tegevust 1990. aasta juunis, lisaks Eestile tegutsetakse alates 2002. aastast ka Leedus. Kontserni käive ulatus möödunud aastal 387 miljoni euroni ja kasum 6,2 miljoni euroni.

Lisaks Daimler gruppi kuuluvate kaubamärkide esindamisega tegeleb Silberauto alates 2000. aastast Jeep sõiduautode, 2004. aastast Mitsubishi ja 2015. aastast Maserati edasimüügi ja teenindusega. Ettevõttele kuuluvad Eestis müügi- ja teeninduskeskused Tallinnas Järvel ja Ülemistel, Tänassilmas ja Maardus ning Tartus, Viljandis, Pärnus, Kuressaares, Rakveres ja Jõhvis. Silberauto UAB esindused Leedus paiknevad Vilniuses, Kaunases ja Klaipedas.

Soome Veho on 1939. aastal rajatud automüügi ettevõte, mis tegutseb lisaks Soomele ka Rootsis ja Baltimaades. Ettevõte rajati Mercedes-Benzi partnerina ja see kaubamärk on Veho strateegias endiselt kesksel kohal. Ettevõtte äritegevus hõlmab laia valiku erinevaid transpordiga seotud teenuseid ja lahendusi alates sõiduautodest kuni raskeveokiteni. 2018. aastal ulatus ettevõtte käive 1,2 miljardi euroni, sellest viiendik tuli Rootsist ja Baltimaadest. Firma on asutamisest peale kuulunud samale perekonnale.