Varem on ettevõtte tervikvara jäänud müümata nii 94 kui 46 miljoni kroonise alghinna juures, teatas BNS.

Ettevõtte vastu on varasema info kohaselt esitatud nõudeid 140 miljoni krooni eest. Suurimaks võlausaldajaks on Swedbank, kelle nõue jääb 40 ja 50 miljoni krooni vahele. Samuti on võlausaldajateks Swedbank Liising ja Silbeti Ploki emaettevõte AS Silbet, mõlema nõue jääb 30 ja 40 miljoni vahele. Silbeti Ploki maksuvõlg on kaheksa miljonit krooni.

Müüdava vara hulka kuulub kolm tootmismaa kinnistut Kohtla-Järvel. Nende hulgas 57 152-ruutmeetrine kinnistu, millele on seatud 21 miljoni kroonine ja 27 miljoni kroonine hüpoteek SEB Panga kasuks. Lisaks veel 4636- ja 6275-ruutmeetrised kinnistud, millele on seatud 30 miljoni kroonine hüpoteek AS-i Silbet kasuks.

Tervikvara müügiga lähevad omandajale üle ka töösuhted 13 töötajaga. Tervikvara koosseisu ei kuulu muud nõuded kolmandate isikute vastu ega raha arveldusarvetel ning kassas. Tervikvara koosseisu ei kuulu kinnistutel asuvad kolmandatele isikutele kuuluvad varad ja Silbeti Ploki omandis olev 525,24 kuupmeetrit valmistoodangut ja transpordivahendid.

Viru maakohus kuulutas Silbeti Ploki pankroti välja augusti lõpul ettevõtte enda avalduse põhjal.

Suuline enampakkumine toimub 11. jaanuaril ja enampakkumise samm on miljon krooni.