Tänavu jaanuaris sai Testfilm hoiatusmääruse registrist kustutamiseks.
Viimane majandusaruanne, mille Testfilm on suutnud äriregistrile esitada, kajastab 2007. aasta seisu.

Lisaks äriregistrile on Testfilmi suhtes ootel ka maksu- ja tolliamet, kellele filmitootja võlgneb praegu koos intressidega enam kui 300 000 krooni.

Kroonilised võlad nii äriregistri kui ka maksu- ja tolliameti ees ei ole aga karvavõrdki häirinud maksumaksja raha jagavaid Eesti filmi sihtasutust ja Eesti kultuurkapitali.

Nii on Eesti filmi sihtasutus, kus nõukogu esimeheks kultuuriministeeriumi kantsler Siim Sukles, eraldanud Testfilmile 2009. aastal 787 000 krooni ja 2010. aastal 640 000 krooni.

Eesti kultuurkapital, kus nõukogu esimeheks on kultuuriminister Laine Jänes ja üheks nõukogu liikmeks rahandusministeeriumi kantsler Tea Varrak, eraldas aga eelmsel aastal Testfilmile 312 000 krooni, sellest 150 000 vahetult enne jõule.

Testfilmi ilmselt kõige tuntum linateos on eelmise aasta sügisel ekraanile jõudnud "Riigireetur", mille peakangelaseks on praegu vanglas istuv endine kaitseministeeriumi ametnik Herman Simm. Testfilmi toetas filmi tootmisel veel ka Eesti Rahvusringhääling, kes on Testfilmi üks suuremaid kliente. Kroonilisele võlglasele müüsid oma "Riigireeturi" stsenaariumi pealtnägijad Mihkel Kärmas ja Rasmus Kagge.

Testfilmi juhatajale Vallo Veeringule ei ole see sugugi esimene filmitootmisettevõte. Omal ajal oli ta seotud ka osaühinguga Northern Broadcasting Network (NBN), mis on siiani Testfilmi mitteametlikuks kaubamärgiks. Mitteametlikuks selles mõttes, et 2004. aastal esitati patendiametile küll taotlus kaubamärgi registreerimiseks, kuid see jäeti rahuldamata, sest NBN (ehk Nordic Business News) oli siin juba registreeritud Nordic TV omaniku poolt.

Eelmise aasta septembris otsustasid omanikud Northern Broadcasting Networki likvideerida. Paraku see ei õnnestunud ning Harju maakohus kuulutas eile välja ettevõtte pankroti. Northern Broadcasting Networki maksuvõlg koos intressidega on ligi 1,5 miljonit krooni.