Simson ütles. et Keskerakond oma seekordses valimisplatvormis suuremat rõhku pannud majandusprogrammile, kus nähakse muuhulgas ette tervikliku maksureformi läbiviimist.

„Meie hinnangul vajab tänane maksusüsteem, milles tulumaksu võrra kaotatud miljonid teenitakse tagasi kodukuludele, ravimitele ja esmatarbekaupadele lisatud maksude kergitamisega, muutmist. Keskerakonna kava kohaselt tuleb Eestis kehtestada astmeline tulumaks. Praegusel hetkel me näeme, et see tulu, mis iga kuu ületab 2000 eurot, võiks minna kõrgema täiendava astme alla, mis oleks 33 protsenti,“ ütles Simson.

Riigikogu rahanduskomisjoni liikme sõnul peab Keskerakond vajalikuks ka klassikalise ettevõtte tulumaksu taastamist ja sotsiaalmaksu vähendamist.

„Ettevõtte tulumaks ei saa kindlasti olla nii kõrge nagu ta on üksikisikul - me pakume välja 12 protsenti. Klassikalise ettevõtte tulumaksu taastamine annab võimaluse koguda ka neid makse, mis praegu emafirmadele Eestist välja viiakse. Sotsiaalmaksu alandamine aga annab leevendust neile ettevõtetele, kes töökohti loovad,“ rääkis ta.

Simsoni hinnangul tuleb Eestis ennekõike vähendada väiksema palgaga inimeste maksukoormust. Seda aitaks vähendada tulumaksuvaba miinimumi märkimisväärse tõstmisega. Lisaks näeb Keskerakonna programm ette käibemaksude ja aktsiiside korrigeerimist.

"Me teeme ettepaneku, et sellistel kaupadel, mille hinnakujundus on riikliku regulaatori kontrolli all, näiteks toasoojal, peaks olema kehtestatud madalam käibemaks, sest oma kodu kütmine Eestis pole luksuskaup. Seda ei pea karistama suuremate maksudega. Toasoe, põhitoiduained, kultuuriüritused - need võiksid olla madalama käibemaksu all," märkis Simson.

Eesti Keskerakonna volikogu istung, kus kinnitatakse Keskerakonna valimisplatvorm ning Riigikogu valimiste üleriigiline nimekiri, toimub sel laupäeval, 10. jaanuaril.