Talu rääkis, et ketrustööstuse kaotamine on juba mõnda aega kõne all olnud. Qualitexi kudumis- ja viimistlustööstus ei kasutanud oma ketrustööstuse lõnga, sest trikotaazhriide valmistamiseks see ei sobinud. Ketrustööstuse toodang eksporditi, kudumiseks osteti lõng sisse väljast.

Ketrustööstus tegutseb kuni märtsi lõpuni, seejärel monteeritakse seadmed lahti ja osa neist viiakse Tallinna Baltexi vabrikusse olemasoleva ketrustööstuse täienduseks, puuvilla ettevalmistamise seadmed aga pannakse üles Leedus sealses Tolaram Grupi tütarettevõttes.

Talu jutu järgi aitab see Tolaramil tööd otstarbekamalt ja odavamalt korraldada, mis terava konkurentsi puhul puuvillase riide turul on paratamatu.

"Saan aru inimeste murest töökoha kaotuse pärast, " ütles Talu ja lisas, et nii kudumis- kui viimistlustööstus jätkavad tööd, ehkki need pole veel täisvõimsust saavutanud.

Ketrustööstuse ruumid tühjaks ei jää, ehkki pole veel lõplikku otsust selle kohta, millised seadmed sinna üles pannakse.

"Igal juhul tuleb sinna tekstiilitööstus, kas Tolaram Grupi enese või mõne rentnikfirma oma," andis Talu teada kaalumisel olevaid variante.

Sinnagi on vaja inimesi ja tõenäoliselt tuleb töökohtade arv niisama suur, kui oli ketrustööstuses.

Talu hinnangul pole tööpuudus Sindis eriti suur, sest Qualitex pole suutnud siit leida õmblustsehhi nii palju naisi, kui soovis, ning on seepärast otsustanud luua 50 inimesega õmblustsehhi hoopis Tallinnas.