Pärnu maantee viadukti juurde ajaloolisesse tööstusarhitektuuri keskkonda kerkib kunagise paberitehase nime kandev Lutheri Kvartal. Ehitus paikneb ligi 2,3 ha suurusel maa-alal.  Klom-bitud paekivist vanade müüride vahele ehitatakse 180 korterit.

Korterite eraldamiseks kasu-tatakse nelja meetri suuruseid täiskivist Siporex plokke, mida toob Eestisse OÜ EM-Meson. Maaletooja müügijuhi Markus Kirsbergi sõnul oli Lutheri Kvartalis üheks tingimuseks, et korterite seinad ei oleks mingil juhul kipsist. Selleks on Siporex sobilik, sest seda tuleb vaid seestpoolt pahteldada.

Poorne plokk kaalub paar-sada kilo, koosneb liivast ja tsemendist, mida on paisutatud alumiiniumpulbriga. Ploki külgi mööda jooksevad sooned, mis lihtsustavad nende kokkupanemist. Omavahel ühendatakse plokid spetsiaalse kaasapandud liimiga.

Plokid tõstetakse Lutheri vabriku ehitusele akende kaudu, sest muud sissepääsu nii suure mahuga materjalile pole. Kirsbergi sõnul oleks muidugi lihtsam ehitada maja algusest lõpuni valmis, aga tingimused seekord seda ei võimalda.

Seinte paigaldamise teevad keeruliseks ka ajaloolise ehitise eripärad nagu laes paiknevad metallkonstruktsioonid ja läbi tehase põrandate jooksvad raudteerööpad.

Eramuehituseks

Hinnavõrdlust teiste plokkidega on Kirsbergi sõnul raske teha, sest turul pole hetkel toodet, mille puhul oleks võimalik terve  majakarp ehitada ühtsest soojapidavast materjalist. Kindlasti on karp paigaldusega odavam kui täisbetoonlahendus ning raudbetoon vahe- ja katuslaega kivimaja, usub ta. Kirsbergi arvutustel läheks Siporexist 120 ruutmeetrise maja võtmed kätte lahendus maksma umbes 2,5 miljonit krooni.

Näiteks Jämerä kivimajades ehitatakse nii seinad, katus- kui ka vahelagi samast materjalist ja maja on tänu sellele hästi soojapidav. Ühe materjali kasu-tamisel ei teki kontrollimatuid külmasildu ega õhulekkeid.

Väljast võib Siporexi kroh-vida, soovi korral võib panna ka laudise või laduda kivivoodri. 375 mm paksusega plokk ei vaja lisasoojustust.