"Kuigi analüütikute varasemad hinnangud on prognoosinud toiduainete hindade langust, siis reaalsuses see kahjuks ei toimi – seetõttu ka keegi ei taha prognoosida, ja teistpidi - on ka ettevõtluskeskkonda kahjustav survestada tootjaid hoidma hindu samal tasemel ajal, mil jälle mõni tootmissisend kasvab," sõnas Potisepp.

Ta tõi näiteks suhkru, värsked puu-ja köögiviljad ja kohvi, mis on olnud viimaste kuude hinnatõusude vedajad. Koduturult saavad tööstused vaid väikese osa puu- ja köögivilju.

"Hinnakujundus sõltub mitmetest teguritest, mis võivad muutuda üsna ootamatult ja meist suuresti sõltumatult. Kuigi me täna loodame, et hinnad lähiajal siiski stabiliseeruvad, ei ole kellelgi toiduainetetööstustest kindlust, et see tõepoolest ka nõnda on," sõnas toiduliidu juht.

"Kui sisendihinnad ikkagi jätkavad tõusuteed, siis ei ole ettevõtetel enam seda varasemate aastate kogutud rasva, mille arvelt hinnatõus enda kanda võtta, nagu seda sai masu algusperioodil teha."

Tööstused ei ole Potisepa sõnul õnnelikud erinevate hinnatõusude üle, sest see vähendab tarbimist.