1993. aastal kuue töötajaga kahe vana masina taga väikseid meditsiinilisi kruvisid tootvast ettevõttest on tänaseks kasvanud 200 inimesele tööd andev tehas. Tunamullu toodi Saksamaalt masinad ning alustati skalpelliterade tootmist tühjaks jäänud RAS Baltijetsi tootmistsehhis.

Pienkowski grupi tehased toodavad titaanist meditsiinitarvikuid selgrookruvidest kuni luumurru fiksaatoriteni allhanke korras mitmetele Saksa kaubamärkidele, korrosioonivabu detaile kosmose- ja keemiatööstusele ning eksklusiivset golfivarustust ja suveniire.

Narva tootmisliinidelt tulevad sadat tera sisaldavad skalpellikarbid kannavad lisaks Euroopa Liidus turustamisel tarbijale kindlust pakkuvale CE-kvaliteeditunnusele ka märget "Made in Germany".

Narvas toodetud ja pakendatud skalpelliterad ja plastmasspidemega ühekordsed skalpellid läbivad steriliseerimisprotsessi Trinoni laborites Saksamaal Karlsruhes. Kuivõrd skalpellist saab meditsiinis kasutatav vahend vaid pärast steriliseerimisprotsessi, on Saksamaa kaubanduskoja hinnangul Trinoni tarvikud toodetud Saksamaal.

"Klientides tekitab teadmine, et skalpell on toodetud Saksamaal, usaldust ja tagab kindlustunde," nentis Trinoni tehaste omanik Miroslaw Pienkowski.

Maailmas on kokku üldse vaid tosin skalpellitootjat, mis toodavad aastas kokku ligi 30 miljonit terariista. Ainuüksi Narva tehas toodab aastas paar miljonit ehk ligi kümnendiku kogu maailma skalpelliteradest.

Trinoni skalpelle on Eestis kasutatud vaid ühes kohas - mullu kinkis tehas Narva haiglale aastase varu.

Eestisse investeeritud summadest Pienkowski ei räägi, uue tehase ehitamine on aga vältimatu.