CO2 emissiooninäitajate osas valetamine on ettevõtte aktsia hinda kukutanud üle 30 protsendi võrra ja ettevõtte turuväärtusest on haihtunud 25 miljonit eurot.

Briti majandusleht Financial Times kirjutab, ettevõtte aastaaruandele tuginedes, et pensionipakett ei ole juhi ainus saadav hüve. Lisaks võib Winterkorn saada ka 3,2 miljonit eurot kompensatsiooni ennetähtaegse lahkumise eest.

Volkswageni aastaaruande kohaselt oli Winterkorni fikseeritud töötasu eelmisel aastal 1 617 025 eurot. Pensionile minnes on tal õigus saada sellest 70% , ehk eelmise aasta lõpu seisuga olid Winterkorniga seotud pensionikohustused ettevõttele hinnatud 28,57 miljoni euro mahus.

Lisaks seisab aruandes, et juhul kui juhatuse liige lahkub ennetähtaegselt ametist, on tal õigus kuni kahe aasta palga suurusele kompensatsioonile. Samuti on tal õigus kasutada ettevõtte autot.

Winterkorn on Saksamaa kõige kõrgemalt tasustatud juht. Tema kompensatsioonipakett, kuhu kuuluvad palk, boonused ja pikaajalised kompensatsioonid, oli eelmisel aastal 15,86 miljonit eurot.