Eelmise aasta lõpus haridus- ja teadusministeeriumi kohalt lahkunud Tea Varrak, kes jõudis ametis olla vähem kui kaks aastat ja kelle ametisoleku ajal lahkus ministeeriumist kõik neli asekantslerit ja 21-st osakonnajuhist üheksa, on nüüdseks leidnud uue töö ning on juhatuse liige ja tegevjuht ilukliinikus Decus International OÜ.

Ettevõtte, mis on asutatud 2015. aastal ja mille põhitegevus on kosmeetiliste raviteenuste osutamine ning kosmeetiliste toodete jaemüük (laserepilatsioon, ilusüstid), omanik on Diagonal Holdings OÜ, mis kuulub Timofey Lutskyle.

Loe pikemalt Äripäevast.

Mäletatavasti taandus Varrak haridus- ja teadusministeeriumi kantsleri kohalt mullu detsembris, kui avalikkuse ette jõudsid ministeeriumis pikalt kuhjunud pinged seoses tema juhtimisstiiliga. 2017. aasta märtsi lõpus sellele kohale asunud Varrakuga kokku puutunud inimeste sõnul oli kantsler võimukas, agressiivne ja kolleegide suhtes lugupidamatu ning see põhjustas ministeeriumis halva tööõhkkonna ja suure kaadri voolavuse. Tema viimane tööpäev ministeeriumis oli selle aasta 20. jaanuar.

Ärileht kirjutas mai alguses, et Varrak sai mullu ministeeriumist ka kopsaka preemia, mis jäi teistest avaliku sektori tippjuhtidest alla üksnes maksuameti juhile Valdur Laidile. Kui Laid sai mullu 14 500 euro suuruse muutuvpalga, siis Varraku 2018. aastal makstud preemia suuruseks oli 14368,48 eurot. Endise kantsleri aastasissetulekuks kujunes mullu natuke üle 64 200 euro.

Viimati käis Varraku nimi läbi napilt üle ühe päeva ametis jõudnud olla väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministrile Marti Kuusikule järglase otsimisel. Spekuleeriti, et endine haridusministeeriumi kantsler võiks ministriks saada, EKRE lükkas aga need väited ümber.

Creditinfo andmetel on Varrak Decus International OÜ juhatuse liige alates selle aasta 13. veebruarist.