Raekoja taha ehitatav hotell valmib 2016. aasta juuniks, teatas ettevõte.

Hotelli rajatakse 70 numbrituba, restoran, ürituskeskus ning basseiniga spaa sviit. Hotelli nimi avalikustatakse sügisel.

„Tegu on esindusliku hotelliga, mis vastab neli pluss tärni nõuetele, kuid mille teeninduskvaliteet on viie tärni tasemel,"kinnitas hotelli arendaja OÜ Toomemäe Kinnisvara juhatuse esimees Ain Tammvere.

„Meie ettevõtete gruppi kuuluva Dorpati hotelli pühendunud meeskond ja hotelli senine edu on meile andnud julguse teha investeering vanalinna südamesse, Tartu raekoja taha, Toomemäe nõlvale. Rajame Tartu külalistele väärilise hotelli, mis saab tuntuks kõrgetasemelise klienditeeninduse poolest,“ sõnas Neinar Seli.

Hetkel on käimas konkurss hotelli juhi leidmiseks, sobivatelt kandidaatidelt ootame vastuseid 17. augustiks.

Hoone projekti on loonud arhitektuuribüroo Allianss Arhitektid, autoriteks Tarmo Teedumäe, Indrek Tiigi, Paco Ulman ja, Tõnis Savi. Võidutöö valiti arhitektuurikonkursil, mis toimus 2012. aasta alguses.

Kavandatav hotell sai juba ette skandaalseks sellega, et hotelli ehitamisel lammutati Tartus Ülikooli tänaval ajaloolise hoone müürid. Ka on hotellil olnud probleeme ehituslubadega - nimelt seadustas Tartu linn tagantjärgi mitmed hotelli ehitustööd.