Hoones kortereid tegelikkuses ei ole ja seal asuvaid mitteeluruume korteritena müüa ei saa. Nimelt on tegemist pansionaadiga, mis asub ärimaal ning ehitisregistri andmetel on tegemist majutushoonega. Hoone kuulub AS-le Koidu Kinnisvara.


Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul eksitab Simus Kinnisvara tarbijaid ja tegemist on JOKK-skeemiga, mida sama hoone puhul on püütud kasutada varemgi. „Müüakse korteriomandeid, aga vaadates  kinnistusraamatu ja ehitisregistri väljavõtteid, ei ole seal eluruume. Mitteeluruumi on võimalik oma elukoht registreerida, aga kindlasti ei saa inimene sellise korteri ostmisel riigilt tagasi eluasemelaenu intresse. Samuti on ärimaal kallimad maamaks ja kõik kommunaalteenused, näiteks elektrienergia ning vee- ja kanalisatsiooni puhul rakendatakse ärikliendile kehtestatud kallimaid tariife. Lisaks juhin tähelepanu asjaolule, et sellise korteriomandi kasutusotstarvet pole võimalik hiljem eluruumiks muuta. Tegelikult ostavad inimesed endale pansionaadi numbritoa,“ selgitas Vakra.


Vakra kinnitusel on Sanatooriumi pargis asuval hoonel skandaalne minevik, kui 2005. aasta lõpus selgus, et YIT Ehitus on endise haiglahoone pansionaadiks ümberehitamise sildi all sinna hoopis kortereid müüma hakanud. „Kohus pani ehituse seisma ning juba sinna korteri broneerinud inimestele maksti raha tagasi. Vahepeal kuulus hoone Hermes Projektijuhtimise OÜ-le, kes plaaniski seal pansionaaditeenust osutama hakata, kuid kava ei realiseerunud firma pankrotistumise tõttu. 2008. aasta sügisest on hoone omanikuks AS Koidu Kinnisvara. Tegemist on YIT Ehituse tütarettevõttega. Teisisõnu võib öelda, et YIT Ehitus müüb jälle JOKK-skeemi abil sama hoonet,“ lisas linnaosavanem.


Nõmme linnaosa valitsus informeerib toimuvast nii tarbijakaitseametit kui ka Notarite Koda.