Kontseptsioon „koli sisse – maksa hiljem” ehk 3-aastane järelmaks korteri ostmisel sai välja töötatud huviliste soove kuulates ja tänast majandusolukorda arvestades. „Hetkel ei ole ostuotsuste tegemisel suurimaks takistuseks mitte kõrge hind, vaid ostjate ebakindlus tuleviku suhtes, mistõttu soovitakse vabaneda võlast ja vähendada kohustusi panga ees,” selgitas Skanska EMV kinnisvara müügijuht Pärle Sepping-Raud. „Korteriostja küsib endalt, kas tal õnnestub üldse pangalaenu saada, kas tema töökoht säilib ja kas ta suudab laenu tagasi maksta ning kas odavmüüki tegev arendaja veel garantiiaja lõpul tegutseb,” loetles ta põhjusi, miks oma kodu otsijad täna kui lõhkise küna ees seisavad.


Sepping-Raua sõnul on Skanska eesmärk anda oma klientidele kindlustunnet ja piisavalt aega lõpliku otsuse tegemiseks. „Me ei tea, millal olukord Eesti majanduses stabiliseerub, kuid ka kõige pessimistlikumate stsenaariumite järgi näeme me põhja möödumist järgmise kolme aasta jooksul. See on aeg, mille me oma klientidele otsuse tegemiseks anname,” märkis Sepping-Raud. „Skanska on üks tugevaima bilansiga ehituskontserne maailmas ning erinevalt mitmetest konkurentidest puudub meil sund iga hinna eest müüa,” selgitas ta, miks Skanska kliendid võivad olla kindlad, et ettevõte on olemas ka garantiiaja lõppedes ning täidab ka tulevikus oma kohustusi.


Kuna kampaania kohaselt tuleb ostjal esialgu korteris elades tasuda vaid kommunaalmakseid ning igakuiseid osamakseid 0,3% väärtuses korteriomandi müügihinnast, tuleb korteriost ka lühemas perspektiivis küllaltki rahakotisõbralik. „Sama hinnaklassi korteri jaoks võetud pangalaenu tagasimaksele kuluks kuus mitmekümne protsendi võrra suurem summa,” kinnitas ta.


Korterifinantseeringu aluseks on osapoolte vahel sõlmitav notariaalne võlaõiguslik müügileping ning ostja 10%-line omafinantseering. Notariaalne asjaõigusleping, millega ostja kohustub tasuma ülejäänud osa korteriomandi müügihinnast, sõlmitakse alles kuni kolme aasta möödudes arvates võlaõigusliku lepingu allkirjastamisest.


Kampaania jooksul lepingu sõlminud uutele korteriomanikele kehtivad vastavalt korteri ülejäänud müügihinna tasumise graafikule ka täiendavad hinnaalandused. Ostes korteri välja 2009. aasta jooksul, kehtib ostjale 8%-line soodustus, 2010. aastal väheneb müügihind 5% ja 2011. aastal 2%. Tasudes müügihinna 2012. aasta jooksul, jääb kehtima korteriomandi alghind.


Igale Karulaugu 7 korterile on ette nähtud parkimiskoht ja 0-korrusel asuv panipaik, hinna sisse kuulub ka köögimööbel ning esikukapp.


Pakutavate korteritega saab lähemalt tutvuda laupäeval, 16. mail kell 11-14 toimuval kliendipäeval.


Skanska EMV AS on Skanska Oy tütarfirma, mis on Skanska esindus Eestis. Alates 2000. aastast Skanska kontserni kuulunud Skanska EMV on üks Eesti suurimatest ehitusfirmadest. Firmas töötab 350 inimest ja selle käive oli 2008. aastal ligikaudu 112 miljonit eurot.