Skanska EMV juhatuse esimehe Olle Hormi sõnul toimusid ehitustööd kahes etapis, mille käigus rajati kaubanduskeskusele uusi pindu vastavalt 19 660m2 ning 13 636m2. „Projekt ei ole siiski kaugeltki mitte lõppenud, sest uute pindade avamise järel alustab Skanska põhjalike renoveerimistöödega kaubanduskeskuse senistes ruumides,“ selgitas Horm.


Keskuse uue osa üheks oluliseks eripäraks on Eesti suurim kaubanduspindade peale rajatud väliparkla. Skanska EMV jaoks oli tegemist keeruka projekteerimis-ehitus töövõtuga, kuna lisaks kaubanduskeskuse laiendamisele tuli tagada ka olemasoleva keskuse tõrgeteta töö ehitusperioodi jooksul. Logistiliselt raskeimaks osutus just keskuse uue G-korpuse ehitus, mille rajamiseks oli kasutada üks kitsas „koridor“.


Üle 400 miljoni krooni maksma läinud Rocca al Mare kaubanduskeskuse laiendamine on Skanska EMV viimase aasta üks suuremaid erasektori ehitusobjekte. Hiljuti lõpetas ettevõte Tallinna lennujaama laiendustööd ning käesoleval hetkel on ettevõttel suuremate objektidena käsil veel Tartu Ülikooli Kliinikumi Maarjamõisa meditsiinilinnaku ja Meriton SPA hotelli ehitustööd.


Skanska EMV AS on Skanska Oy tütarfirma, mis vastutab Skanska kontserni äritegevuse eest Eestis. Aastast 2000 Skanska kontserni kuuluv Skanska EMV AS on üks Eesti suurematest ehitusfirmadest, mille käive 2007. aastal oli 1,85 miljardit krooni. Ettevõttes töötab ligi 400 inimest.