Ehitustööde käigus pikendati ja kaasajastati terminalihoonet 18 meetri võrra põhja- ja lõunasuunal ning hoone keskele rajati kõiki väravaid ühendav galerii, muutes terminali T-kujuliseks.

Uuendatud terminalis toimib kahetasapinnaline liiklus saabuvatele ja lahkuvatele rahvusvahelistele reisijatele.

Terminali otstesse rajatud pikendustesse lisandusid ruumid lendudele registreerimiseks ja saabuva pagasi kättetoimetamiseks. Täiendavat kasulikku pinda rajati ca 14 000 m2.

Seoses Schengeni piirirežiimile üleminekuga kaasajastati lennueelse julgestuse kontrollsüsteeme ning lennuinformatsiooni, videovalve- ja läbipääsukontrollsüsteeme. Reisijate heaolu tõstmiseks paigaldati terminali uusimad elektri-, kütte-, ventilatsiooni ja sidesüsteemid ning loodi oluliselt mugavamad lahendused büroodes, kauplustes ja ootesaalides.

Ligi 615 miljonit krooni maksma läinud Tallinna lennujaama reisiterminali laiendamine Skanska EMV poolt oli viimase aasta üks suuremaid avaliku sektori ehitusobjekte. Peaaegu kaks aastat väldanud ehitusel osales kokku ligi 1000 inimest.

Käesoleval hetkel on Skanskal suuremate objektidena käsil veel näiteks Tartu Ülikooli Kliinikumi Maarjamõisa meditsiinilinnaku, Rocca al Mare kaubanduskeskuse laiendamise ning Meriton SPA hotelli ehitustööd.

Skanska EMV AS on Skanska Oy tütarfirma, mis vastutab Skanska kontserni äritegevuse eest Eestis. Aastast 2000 Skanska kontserni kuuluv Skanska EMV AS on üks Eesti suurematest ehitusfirmadest, mille käive 2007. aastal oli 1,85 miljardit krooni. Ettevõttes töötab ligi 400 inimest.