Näpunäiteid jagavad vastava väljaõppe saanud skaudid ja Rohelise Liikumise aktivistid. Kuna pakendiautomaadid on uudne nähtus kaubanduskeskustes, on projekti eesmärgiks selgitada inimestele pakendite automaatvastuvõtuga seotud üksikasju ning julgustada tarbijaid tühjad pandimärgiga pakendid automaatidele tagastama.

Pakendiautomaatide importöör, Tomra Baltic OÜ juhataja Eero Nõgene ütles, et skaudid õpetavad pakendiautomaate õigesti kasutama, kuna tehnikaseadmete sagedased töötõrked tulenevad peamiselt tarbijate teadmatusest ja hirmust masinate ees. ?Näiteks üritatakse automaati pressida igasuguseid pakendeid, kasutatakse jõudu ning eiratakse masina poolt antavat informatsiooni,? lisas Nõgene.

Eesti suuremates kaubanduskeskustes toimuval tarbijateavitusel õpetatakse, milliseid pakendeid saab tagastada, kuhu anda pakendid, mida masin vastu ei võta ning kuidas anda tagasisidet.

Eestis on praeguseks kasutusel 25 pandipakendi tagastusautomaati.

Eesti Pandipakendi ja OÜ Tomra Baltic tarbijate teavitamise ühisaktsioon toimub 3. ja 4. septembril kell 12-16 Tallinna, Tartu ja Pärnu Selverites, Prisma Peremarketites ja ETK Laagri Maksimarketis.