Suvel jätkuvad veel tööd reisiterminali põhjapoolse otsa uue trammipeatuse ehitusel.

Alates reedest viiakse lennueelset julgestuskontrolli läbi terminali lõunapoolses otsas uutes ruumides. Varasema julgestuskontrolliga võrreldes on ruumi pindala kasvanud pea kaks korda ning kasutusele võetakse uued julgestuskontrolli liinid. Uute liinide pikkuseks on varasema 11 meetri asemel 17-20 meetrit, seega on reisijatel rohkem ruumi kontrolliks valmistumiseks ning asjade kokkupanekuks peale kontrolli. Kokku on võimalik kasutada 5 julgestuskontrolli liini.

Tegemist on paralleelliinidega, mis võimaldavad nö. puhtalt kontrolli läbinud pagasil liikuda ühel liinil ning täiendavat kontrolli vajaval pagasil liikuda teisel liinil. See aitab oma pagasi korrektselt pakkinud reisijatel oluliselt aega säästa julgestuskontrolli läbimisel. Ühe liini läbilaskevõime on ca 230 inimest tunnis, eeldusel, et reisijad on oma käsipagasi korrektselt pakkinud ning välja võtnud elektroonikaseadmed, vedelikud ning toiduained. Praeguste liinide läbilaskevõime on ca 120 inimest tunnis.

Tallinna Lennujaamale tarnis uued kontroll-liinid rahvusvahelise hanke võitnud Hollandi firma Vanderlande, vajaliku tarkvara tarnis lennujaamale OptoSecurity. Sarnased liinid on kasutusel ka näiteks Brüsseli lennujaamas, kuid Tallinna Lennujaama liinid valmisid siiski rätsepatööna arvestades just Tallinna lennujaama eripärasid ning vajadusi. Väljuvate reiside alale kerkib suve jooksul ka uus kohvik sise- ning välisrõduga.

Juuni alguseks valmisid lennujaamas ka VIP-külaliste teenindamiseks mõeldud ruumid, kogu VIP-kompleks koliti ühele tasapinnale, uue osa suuruseks on 343 ruutmeetrit. Lisaks olemasolevale kahele VIP-ruumile lisandus veel 2 uut VIP-ruumi, mida saab vajadusel poolitada, samuti avardus ka julgestuskontrolli ala. Kokku saab uues VIP-kompleksis korraga teenindada enam kui 150 klienti 6 erinevas ruumis.