Aastal 2010 paljastas ETV saade "Pealtnägija", kuidas Soosalu esimese Eesti vabariigi tuntud äriperekonna Puhkide järeltulijate firmast üheksa miljonit krooni välja kantis.

Niitvälja Golfi president ning hilisem Šoti klubi asutaja Soosalu avaldas Puhkidele muljet ning nad kutsusid ta 1999. aastal oma pärandi haldamiseks asutatud firma Sakax juhatuse esimeheks ja tegevdirektoriks.

Sakax laenas 2005. aasta oktoobris tollasest Hansapangast üheksa miljonit krooni ja sõlmis lepingu Alaveri Advokaadibürooga, et raha seisaks kohtuvaidluse ajal advokaadi deposiidis.

Kolme päeva pärast laenas advokaadibüroo raha Soosalu ettevõtte kontole, mille mees kulutas Tallinna vanalinnas Rataskaevu 3/5 maja ostu omafinantseeringuks. Soosalu lootis maja kasuga maha müüa ning raha deposiitkontole tagastada, kuid tehing ebaõnnestus.

2007. aasta aprillis kirjutas Äripäev, et Viimsi vallavolikogu opositsioonisaadikud käisid ärimeestele pakkumas 120 hektari suuruse maalahmaka hoonestusõigust, mille nad ise olid paar aastat tagasi Viimsi vallalt endale kantinud.

Viimsi vallavanemal Urmas Arumäel oli 2006. aasta lõpus kohtumine advokaat Peeter Kutmaniga, ühe Inglise golfiringkondade investori esindajaga, kes soovis Viimsisse rajada golfirada koos ulatusliku elamuehitusega.

Arumäe teada pakkus 50 miljoni krooni eest hoonestusõigust inglastele ärimees Hillar Soosalu, ASi Viimsi Golf väidetav ainuomanik ja seeläbi poole maa hoonestusõiguse omanik ja Viimsi vallavolikogu liikme Ants Savesti äripartner. 

Äripäeva poolt koostatud Eesti rikaste TOPis oli Soosalu 2007. aastal 106,9 miljoni kroonise varandusega 338. kohal ning leht iseloomustas teda kui paadunud kinnisvarahaid, kes teab, mis kuskil ripakil.