Resideeruva ettevõtjana aitab ta Arengufondil paremini mõista idufirmade vajadusi, käivitada Startup Estonia programmi ning hinnata fondi tütarettevõtte SmartCapi võimalikke investeeringuid, teatas Arengufondi juhatuse esimees Tõnis Arro.

Resideeruva ettevõtja roll on levinud ennekõike USA riskikapitalifirmades, Eestis on selline positsioon teadaolevalt esmakordne. Arengufondi juhatuse esimehe Tõnis Arro sõnul on Tiit Paananen Eesti tehnoloogiamaastikul üks tugevamaid juhte.

“Tiit on kõva tegija. Ootan, et ta aitaks meil (tulevaste) ettevõtjate vajadustega tihedamalt suhestuda ja fondi programmide kavandamisel nendega paremini arvestada. Kavatsen Tiidu teravast mõtlemisest, energiast ja pikast Skype’i kogemusest kõik kalorid välja pigistada, et siinne startup-maastik püsivat väetist saaks,” ütles Arro.

Paananen ühineb Arengufondiga 6-9 kuuks, panustades sellesse poole oma ajast.

“Saan olla Arengufondile ja sellega seotud programmidele, ettevõtetele ja inimestele kasulik, kui ei kaota kontakti eluga väljaspool fondi seinu. Võin küll siin resideeruda, aga kaotaksin nii fondirahva kui väliste partnerite silmis usalduse ettevõtjana, kui muutuksin täiskohaga kontoritöötajaks. Meie kokkulepe taltsutab mu aega piisavalt, et keskenduda konkreetsetele Arengufondi vajadustele, jättes ühtlasi ruumi tehnoloogiapõllul edasitoimetamiseks,” ütles Paananen.

Resideeruva ettevõtjana tegeleb ta Arengufondi nutika spetsialiseerumise suuna tehnoloogiapoolega, aitab käivitada Startup Estonia programmi ning osaleb Arengufondi tütarfirma SmartCap investeeringute valideerimisel.