Paananen selgitas Ärilehele, et konverentsil esitatud peamine küsimus oli, kuidas tehnopark toob ettevõtteid Eestisse ja mis teenuseid läheks vaja.

„On selge, et välja suunatud tegevuste osas tuleb Eesti suurusel riigil koopereeruda erasektoriga ja vastupidi. Eraldi tehes jääb muskleid väheks, eristumaks teistest maailma arenduskeskustest. Oleks abiks, kui riigil oleks selge väärtuspakkumine eri tüüpi ettevõtetele või sektoritele spetsiifiliselt.

Eestil on võimalus muutuda kohaks, kuhu uusi ettevõtteid luuakse. Meie juba väga heal tasemel e-teenused ja infrastruktuur tuleks vürtsitada nüüd millegagi, mis tekitaks kohese otsustamise olukorra ärimeestele. Peab tegema julge sammu, et eristuda. Selleks käidi välja erinevaid variante, kuid teades, kui raske on Eestis alustaval ettevõttel katta kõiki kohustusi kõrgepalgaliste töökohtade loomisel, võiks tulla vastu näiteks maksupuhkuse näol. Mis puudutab juurutamist ja ärakasutamise vältimist, siis siin usaldan Eesti tublisid maksuametnikke täielikult mõtlema välja süsteemi, mis tagab meetme eesmärgi ja väldib väärkasutust.

Hea näitena on Soomes eelmisel aastal käivitatud ingelinvestorite maksusoodustused. Oli selge, et oleks vaja anda kohalikule kapitalile signaal ja seda tehti. Inglid on kohalikud ja see töötab suhtevõrgustiku kaudu. Eestis on ingelinvestorid koondunud EstBan organisatsiooni ja kindlasti on neil samuti oma soovid olemas."