Skype Eesti juht Sten Tamkivi ütles, et üle maailma on paarkümmend inimest tõesti tööst ilma jäänud. “Lahtilaskmine ei ole päris õige sõna, me korrastame oma organisatsiooni pidevalt. Ka eelmisel nädalal oli väike ümberkorraldus,” lausus ta ning välistas väite, et mitme inimese lahtilaskmine on seotud Skype’i omanikfirma eBay pettumusega ettevõtte kasumlikkuses, kirjutab Eesti Päevaleht.

Tamkivi kinnitusel jäid tööst ilma ka mõned Eesti kontoris töötanud inimesed. Ta ei välistanud võimalust, et samasuguseid ümberkorraldusi tuleb ka edaspidi ette. “Järgmiseks aastaks valmistumisel vaatame, kas inimesed on õigete kohtade peal ja teevad õigeid asju. Valdavalt pole tegemist inimeste enda veaga.”

Samas lausus Tamkivi, et osast inimestest loobumine ei tähenda, et Skype ikkagi töötajatepuuduses ei ole. “Näiteks on ümberkorraldused ka minu enda tiimis. Tahtsin tuua selle töö Eesti inseneridele lähemale ehk Tallinna ja seetõttu jäi Londonis kolm inimest tööst ilma. Praegu arutame, kui palju selle võrra neid Eestisse juurde võtta,” selgitas ta. Skype’i netilehe järgi otsib ettevõte praegu 45 uut töölist, Tallinnas on 27 vaba kohta.

USA firma eBay ostis Skype’i 2005. aastal 2,6 miljardi dollari eest. Tänavu maksis eBay endistele omanikele veel 530 miljonit dollarit juurde, kuid paremate tulemuste korral võinuks summa ulatuda isegi 1,7 miljardi dollarini.