Valiku 183 programmis üles astuva esineja vahel teevad Skype’i esindajad, TMW muusikatööstuse konverentsi delegaadid ning festivalipublik. Auhind on festivaliaastate jooksul kujunenud kodumaiste artistide seas tõeliselt ahvatlevaks hooandjaks professionaalsesse muusikamaailma.

Muusika ja matemaatika on universaalsed. Et luua head muusikat või innovaatilist tarkvara, on vaja õiget suhtumist, palju vabadust, tohutul hulgal harjutamist ning katsetamist. On vaja koostööd ja avatust. Nii mõeldes leiame väga palju ühist järgmise maailma muutva idee ja ülieduka muusikapala vahel. Mõlema taga on andekad ja töökad inimesed,“ ütles Skype Eesti juht Tiit Paananen.

„On suur rõõm toetada Tallinn Music Week’i, mis avab uksi meie muusikale ka väljaspool Eesti piire.“

Auhind summas 3500 EUR on suunatud konkreetseteks tegevusteks artisti rahvusvahelise edu ja läbilöögi suurendamisel. Möödunud aastal Skype'i „Go Change The World“ auhinna pälvinud Ewert and The Two Dragons’it on saatnud TMW võidust alates võimsalt hoogu koguv rahvusvaheline edu.

Bändi teine stuudioalbum "Good Man Down" (I Love You Records) on lisaks Eesti plaadimüügitabelite tipus püsimisele ja rohketele muusikaauhindadele jõudnud ka raadiojaamadesse ja plaadilevisse üle Euroopa ning hetkel on bänd oma esimesel Põhja-Ameerika tuuril.

Aasta jooksul on Ewert and the Two Dragons jõudnud esineda Soomes, Rootsis, Norras, Lätis, Saksamaal, Austrias, Luksemburgis, Prantsusmaal ning bändi festivalisuvi tõotab tulla tõeliselt tihe.

Skype’i auhinna võitja aastast 2010, Iiris esitleb sel neljapäeval, 29. märtsil Rock Cafés oma debüütalbumit “The Magic Gift Box”, mille annab välja EMI Finland.