Grupi asutaja Vjatšeslav Leedo sõnul otsivad gruppi kuuluvad ettevõtted pidevalt sünergiat koostöö täiendamiseks. „Tuule Grupp on üks osa meie igapäevasest tööst, et klientidele pakkuda lihtsaid ja mugavaid, eeskätt transpordi- ja turismialaseid lahendusi, kuid ka muid teenuseid,” sõnas Leedo Tuule Grupi turundusjuhi Dajana Tiitsaare sõnul.

Tuule Grupi peamisteks tegevusvaldkondadeks on laevaliiklus, bussiliiklus, reisibüroo teenused, majutus ja toitlustus. Tuule Grupi turundusjuhi Dajana Tiitsaare sõnul läheb grupp ühtsele sümboolikale üle järk-järgult. ”Midagi ei juhtu ettevõtetega üleöö, ikka vastavalt reaalsetele võimalustele, aga näiteks uued tellitavad laevad, mis hakkavad liinidel 2009. ja 2010. aastal sõitma, saavad olema juba uutes värvides ja vastava sümboolikaga,” lisas Tiitsaar.

Reisinduse ja teeninduse valdkonna ettevõtted/kaubamärgid, keda uue katusbrändi abil eksponeeritakse, on Saaremaa Laevakompanii, Väinamere Liinid, SSC Ferries (Saaremaa-Ventspils laevaliin) Narva Line (Sillamäe-Kotka laevaliin);Väinamere Teenindus (toitlustus laevadel); Mändjala Kämping (majutus ja aktiivne puhkus);Kuressaare Kuursaal (toitlustus- ja meelelahutusasutus); Wris Reisibüroo (reisibüroo teenused), Great Baltic Touring Route (kogu Baltikumi hõlmav turismitoode), Symphony (lennupiletite broneerimissüsteem) Sarbuss (reisijate- ja kaubavedu) Polar Rent (autorent).

Muu valdkonna kaubamärgid, keda Tuule Grupp ühendab: AS Saare Erek (ehitusettevõte); Compakt Kinnisvara OÜ (kinnisvara arendus, vahendus, haldus) Royaltex Baltic OÜ (digitaalprint tekstiilidele); OÜ Saaremaa Lihatööstus (lihatoodete tootmine); Saare Finants (finantsteenuste osutamine).

Tuule Gruppi kuuluvate ettevõtete summaarne oodatav käive on 2007. aastal ligi 700 miljonit krooni. Ettevõtted annavad tööd ligi üheksasajale inimesele, kellest 2/3 on saartel elavad inimesed.

Vjatšeslav Leedo lisas tulevikuplaanidest rääkides, et merehariduse ja vastava teadustegevuse toetuseks asutab Saaremaa Laevakompanii ka sihtkapitali, mille algkapitaliks on miljon krooni. Selle asutamislepingule kirjutatakse alla sel reedel Saaremaal toimuva konverentsi “Kas Eestist saab jälle mereriik?” raames.