Saaremaa Laevakompanii teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on Kuivastu-Virtsu parvlaevaliinil jaanipäeva nädalavahetusel oodata võrreldes eelmiste aastatega oluliselt suuremat nõudlust, teatas ettevõte Delfile.

“Selle põhjusteks on tavapärasest lühem pühade nädalavahetus, mis nõudlusel hajuda ei võimalda ning 23. juunil Saaremaa lähistel toimuv suur sõjalaevastiku mereparaad. Paraad toob saarele veel täiendavalt külalisi. Laevakompanii tegutseb juba pikemat aega selle nimel, et laevaliiklus sellel perioodil võimalikult efektiivselt toimiks,” ütles Hiiuväin.

Saaremaa Laevakompanii paneb Saaremaa ja mandri vahelisele liinile reisijaid teenindama kokku neli parvlaeva, parvlaevadele Viire ja Regula lisanduvad ka Koguva ja Harilaid. Hiiumaa ja mandri vahelisel liinil sõidab pühade ajal tavapärase kahe laeva asemel kokku kolm, parvlaevadele Ofelia ja St. Ola lisandub ka Hiiumaa. Samuti töötab sadamate territooriumitel piletite käsimüük.

„Soovitame reisijatel varuda ülesõiduks sularaha, et oleks võimalik pilet osta käsimüügist. Samuti palume sadamates tähele panna kõiki suunaviitu ning turvameeskonna märguandeid, see hõlbustab laevade laadimist ning aitab vältida segadust,” rääkis Hiiuväin.

Samuti teevad Saaremaa Laevakompanii ja sadamate haldaja Saarte Liinid koostööd sadamate territooriumil korrapidamise ning turvalisuse tagamise osas. “Selge on see, et sellistes pingelistes olukordades jääb liiklusmärkidest ja teekattemärgistusest väheks. Seetõttu palgatakse tänavu ka turvameeskond, et vältida trügimist ja probleeme ning sõidukite operatiivsema suunamisega kiirendada laevade laadimist,” lisas Hiiuväin.

Kuivastu-Virtsu liinil väljuvad reisid suvise sõidugraafiku alusel praktiliselt iga tunni järel, kahe laeva lisandudes täieneb sõiduplaan veelgi. Alates 16. juunist toimuvad Kuivastu-Virtsu laevaliinil nädalavahetustel ka kuus öist reisi nädalas ning vajadusel on ettevõte valmis tegema täiendavaid reise.

Rohuküla-Heltermaa liinil toimuvad vastavalt jaanipäeva erigraafikule 22. juunil 18, 23. juunil ja 25. juunil 16 ning 24. juunil 12 reisi. Vajadusel lisatakse graafikusse täiendavaid väljumisi. Hiiumaa ja mandri vahelisel laevaliinil teenindavad reisijaid Saaremaa Laevakompanii parvlaevad Ofelia, St. Ola ja Hiiumaa.