Tartusse veekeskuse ehitamise mõte tuli turundusjuht Marilin Krooni sõnul sõpruslinnadelt Lüneburgilt ja Uppsalalt. “Tartu linnajuhid käisid seal külas ja eks iga kord näidati ka sealsete linnade uhkust - veeparke.”

“Eile lasti õppebasseini vesi,” rõõmustab Tarmo Pedjasaar. Praegu tehakse Aura keskuses viimistlustöid. Välisseinad on põhiliselt klaasist, õuest vaadates on need sinised, seest välja kaedes aga täiesti tavalised. “Esimene vai löödi maasse 1999. aasta oktoobris, avamine on plaanitud käesoleva aasta oktoobrisse.

Nii, see on peasissekäik,” näitab Tarmo. Sisse astudes satume fuajeesse, kuhu peaks tulema kohvik. Turundusjuht Marilin Kroon arvab, et külastajail saab olema päris põnev: “Läbi klaasi saavad kohvikus istujad jälgida, mis pargis toimub.”

Klaasi taga ongi keskuse lõbustustepool. “Valmib kaks liutoru, 55- ja 35meetrine, need pannakse paika septembris. Me teeme ka langeva veekardinaga koopad, ühte neist paigaldatakse masseeriv tsirkulaardu??. Vesi ei seisa, vaid “keeb” tänu juurdevooludele ja du??idele, mis on seina sees ka näha. Akna all on üks mullivann, teine on trepi peal teel kohvikusse,” tutvustab Marilin tulevasi atraktsioone. Mõeldud on ka beebidele. Neile ehitatakse oma bassein.

Lõbu kõrval tuleb mõelda ka tervisele. Keskusesse on plaanitud kolm sauna - aroomi-, auru- ja leilisaun. Ilu eest hakkavad hoolitsema massöör, kosmeetik ja solaarium.

Marilin Kroon ütleb, et sel suvel terrassi kasutada ei jõua, aga tuleval suvel see-eest täie hooga. Täismõõdus bassein, kus praegu küll vett ei ole, vastab Tarmo Pedjasaare sõnul rahvusvahelistele standarditele ja seal loodetakse tulevikus ka võistlusi korraldada. Bassein on Eesti suurim. Kalevi siseujula jääb Aura keskuse omale kahe raja võrra alla.

Õppebasseinis, kuhu vesi juba sisse lastud, hakatakse lapsi koolitama ja sealses madalas vees saab edukalt ka vesivõimlemist harrastada. “Näiteks invaliidid ja pensionärid, kes sügavat vett kardavad,” selgitab Marilin.

Piletihind tuleb selline, et kedagi jalust ei löö, lubab Tarmo Pedjasaar. “Mõnikümmend krooni ikka leiab,” on ta kindel.

Katrin Pauts