Ajalehe andmetel langetatakse sellesisuline otsus 19. jaanuaril toimuval Adria Airwaysi aktsionäride koosolekul. Sisuliselt kogunevad sel päeval Sloveenia valitsuse poolt lennufirmaga tegelevad ametnikud ning kiidavad ilmselt heaks riigiabi andmise ning erakapitali kaasamise.

Info tehingu kohta laekus Sloveenia ajalehetoimetusse anonüümseks jääda sooviva riikliku varahaldusettevõtte allika käest.

Sloveenia ajakirjanduse andmetel võib Adria Airwaysi tulevaseks partneriks pidada suurima tõenäosusega Saksamaa investeerimisfondi 4K Invest, kuid selles kontekstis on läbi käinud ka sakslaste Callista Private Equity nimi.

Mäletatavasti sai riigiabi Estonian Airile saatuslikuks ning ka Adria Airwaysil on varasemast ajaloost teada üks riigiabi saamise juhtum, mida Euroopa Komisjon arutas, kuid otsustas selle siiski seaduslikuks lugeda. Võib arvata, et kui erainvestor panustab suurema summa raha ettevõttesse, siis on riigiabi seaduslikkus suhteliselt kindel.

Sloveenia riik on Adria Airwaysi erastada üritanud juba 2013. aastast saadik, kuid seni pole sobivat enamusosalusest huvitatud partnerit leitud.