Lisaks võimalusele vahetada pakke SmartPOSTi automaadivõrgustikus, mis koondab 50 pakiautomaati Soomes ja 52 automaati Eestis, on klientidel võimalik läkitada SmartPOSTi automaatidest saadetisi ka kõikidesse Soome postkontoritesse, mida on kokku 1050, teatas Smartpost.

Uus teenus pakub ettevõtte sõnul suurt huvi äriklientidele, kellest suure osa moodustavad rahvusvahelised e-kaupmehed.

“Pakivahetus Soomega avab uusi võimalusi nii eraklientidest tarbijatele kui ka Eesti-Soome suunal tegutsevatele kataloogikaubamajadele ning e-kaupmeestele,” kommenteeris Itella SmartPOST tegevjuht Risto Eelmaa. Tema sõnul on populaarseimateks kaupadeks, mida eestlased Soomest ostavad, riided ja koduelektroonika.

Eesti-Soome pakivahetuse potentsiaali usub ka Itella pakiteenuste ärisuuna juht Tommi Sunikka.

“Näeme, et Eesti-Soome vahelise kiire pakivahetusteenuse järele valitseb suur nõudlus, mida lisaks e-kaubandusele võimendab ka turistide ja tööjõu aktiivne liikumine naaberriikide vahel,” rääkis Sunikka, kes on kindel, et teenus võetakse positiivselt vastu nii Soomes töötavate eestlaste poolt kui ka Eestit külastavate Soome turistide poolt.

Uus pakutav teenus on nüüdsest soodsaim pakisaatmise viis Eesti ja Soome vahel. Väikseima paki (S, kuni 12x36x60 cm) saatmine teise riigi SmartPOST pakiautomaati hakkab maksma 10€.

Suurima paki (XL, kuni 60x36x60 cm) saatmise hinnaks saab 14€. Soome postkontoritesse paki saatmisel on hinnad veidi kõrgemad.

SmartPOSTi teenuse populaarsus kasvab mõlemas riigis. Kui esimesed Eestis toodetud 15 SmartPOSTi pakiautomaati avati Helsingis täpselt aasta tagasi, siis tänaseks on neid kokku 50.

Käesoleva aasta jooksul laiendab Itella Soome pakiautomaadivõrgustikku veelgi ning aasta lõpuks kasvab SmartPOSTi pakiautomaadivõrk Soomes 100 automaadini.

Eelmisel aastal praktiliselt kahekordistus Eesti SmartPOSTi võrgustikus saadetud pakkide arv võrreldes 2010. aastaga.

SmartPOSTi võrgustikku kuulub täna 52 üle Eesti paiknevat pakiautomaati, mis asuvad kaubanduskeskuste sisepindadel, mis omakorda tagab mugava ja kvaliteetse teenuse ning saadetiste aastaringse kaitstuse võimalike ilmastiku poolt põhjustatud külma, kuuma või niiskuskahjustuste eest.

SmartPOST on osa Itella Grupist, mis pakub kaupade- ja informatsioonivoogude korraldamise lahendusi. Grupp tegutseb kirjade-, informatsiooni ja kaupade logistika valdkonnas Põhja- ja Kesk-Euroopas ning Venemaal.