Lisaks laiendati nelja automaati asukohtadega Pärnus, Tallinnas, Põlvas ja Võrus. Kaubanduskeskuste sisepindadel on ettevõttel nüüdseks 66 sinist värvi automaati ning lähiajal kasvab SmartPOSTi pakiautomaadivõrk veelgi.

Itella SmartPOSTi pakimahud on ettevõtte teatel 2013. aasta esimese poolaastaga kasvanud 46 protsenti, mis ületab ettevõtte tegevjuhi Risto Eelmaa sõnul seatud ootusi.

“Uute pakiautomaatide avamine ja olemasolevate laiendamine viitab e-kaubanduse jätkuvale kasvule ja inimeste soovile tellitud kaup kvaliteetselt, kiiresti ja ka ilmastikukindlalt kätte saada,” kommenteeris Eelmaa.

Tema sõnul viitab pakimahtude tõus ka SmartPOSTi jätkuvale turuosa kasvule Eesti pakiturul - turg tervikuna kasvab hinnanguliselt 15 protsenti aastas.

“Nii SmartPOSTi era- kui ka ärikliendid hindavad meie teenuse puhul eelkõige usaldusväärsust ja kõrget kvaliteeti, mida senise 4,5 tegutsemisaasta jooksul oleme pidevalt suutnud kõrgel hoida. Tegemist on ühtlasi meie peamise eduvõtme ja konkurentsieelisega,” märkis Eelmaa

Aasta alguses välja tulnud TNS Emori uuringu tulemuste põhjal on viimasel kahel aastal Eestis kahekordistunud pakiautomaatide kasutamine saadetiste kohaletoimetamisel. Jaanuari seisuga moodustasid Itella SmartPOSTi väljastuspunktidest kättesaadavad postipakid kogu turust 42 protsenti.

Itella SmartPOSTi pakiautomaadid asuvad kaubanduskeskuste sisepindadel. Nii on klientide saadetised aastaringselt kaitstud ilmastiku poolt põhjustatud külma-, kuuma- ja niiskuskahjustuste eest ning teenus tervikuna kvaliteetne ja usaldusväärne.