“Vene majandus jätkab arenemist. Me ei plaani spetsiaalseid meetmeid ega samme sõja puhuks,” ütles ta. “Turvavõrk, mis me praegu omame, võimaldab meil minimeerida mis tahes lühiajalisi riske,” ütles ta.

Vene presidendi Vladimir Putini majandusnõunik Andrei Illarionov ütles, et Ühendriikide alustatud sõda Iraagis võib avaldada keskmises perspektiivis negatiivset mõju Vene majandusele.

“Lühiajalises perspektiivis — kolm kuni kuus kuud alates sõjategevuse algusest Iraagis — on selle tagajärjed tõenäoliselt väheolulised, aga hiljem võib olukord muutuda. Keskmises perspektiivis — kuni viis aastat — võivad tagajärjed olla üsna ebameeldivad,” ütles Illarionov.

Illarionov märkis, et naftamaardlad Iraagis ja selle naaberriikides võivad saada kahjustatud ning põhjustada ülemaailmse naftapuuduse. Ka võib sõda põhjustada poliitilst ebastabiilsust ning valitsevate režiimide vahetumist Lähis-Ida riikides, mis on suured naftaeksportöörid.

Illarionov märkis Iraani islamirevolutsioonile viidates, et sellised sündmused võivad vähendada naftatootmist järsult kuni 20 aastat. Illarionov ütles, et see tähendaks seda, et nafta hind püsiks keskmises perspektiivis kõrgel ning valuuta sissevool Venemaale oleks siis tingitud soodsatest välisteguritest ja mitte sisemaisest majanduslikust olukorrast.