SOK hotelli- ja restoranigrupi juhi Matti Pulkki sõnul on eesmärgiks välja arendada kahe hotelliga seonduv ainulaadne, vanalinna vahetus läheduses paiknev vabaajakeskus arvukate restoranide, ilusalongide ja mini-tervisekeskustega, unustamata kaasaegseid konverentsiruume ja ostuvõimalusi.

Sokos Hotel Viru on Tallinnas oma ala turuliider üle 20-protsendilise turuosaga. Tallinna soodsaimasse kohta püstitatav uus, umbes 180-toaline Sokos Hotell tugevdab veelgi Sokos-keti turupositsiooni Tallinnas.

"Hotelli ehitus on Pontos Grupi märkimisväärseim lähiaja investeering Eestis, mille koguväärtus kerkib üle 15 miljoni euro. Samal ajal on see viimane Viru väljaku väljaehitamisele suunatud mahukas investeering," selgitas Pontos Oy tegevdirektor Yrjö Vanhanen.

Ehituse tellijaks on Pontos Gruppi kuuluv AS Uus Viru, kes on koos AS Sokoteliga sõlminud eellepingu hotelli rentimiseks.

S-grupp korraldab Soomes Sokos Hotels- ja Radisson SAS-kettide äritegevust. Sokos Hotelle on 38 ja Radisson SAS hotelle 6. S-grupi ketirestoranid Tallinnas on Rosso, Rosso Express, Coffee House ja Amarillo. 2004. aastal oli S-grupi hotelli- ja restoraniala kogukäive 601 miljonit eurot.