Põhja-Tallinnas pakuvad omanikud soklikorruste kortereid müügiks keskmiselt 1221 eurose ruutmeetrihinnaga, keskmistel korrustel (teisest kuni eelviimase korruseni) asuvaid kortereid aga keskmiselt 2386 eurose ruutmeetrihinnaga. Suured käärid valitsevad ka Kesklinnas, kus sokli- ja keldriorterite ruutmeetri eest küsitakse keskmiselt 1794 eurot ning keskmiste korruste korterite ruutmeetri eest 2932 eurot.

"Vanemates või kehvalt renoveeritud majades esineb sokli- ja ülemisel korrusel probleeme sagedamini, kuid lõviosa hinnakääridest tuleb ilmselt soklikorruse küsitavast mainest," märkis City24 juhataja Karin Noppel-Kokerov. "Ajutiselt, kas õpingute ajal, oma kodu jaoks raha kogudes või täiskasvanuelu alguses, võib inimene mõnda aega kenas soklikorteris elada, ent laenukohustusi võttes ja endale püsivat kodu otsides vaadatakse neist pigem mööda."

Noppel-Kokerovi sõnul kinnitab soklikorterite rolli pigem ajutise elupaigana kaudselt ka fakt, et üürihindades on hinnakäärid soklikorterite ja keskmiste korruste korterite vahel märksa väiksemad, kui müügihindades.

Kokku on City24 andmeil Tallinnas müügil 20 sokli- ja keldrikorruste korteriomandit keskmise ruutmeetrihinnaga 1892 eurot. Esimeste korruste korterite müügipakkumistes ulatub keskmine ruutmeetrihind 2168 euroni, keskmiste korruste korterite ruutmeetri eest küsivad müüjad keskmiselt 2383 eurot.