Riigikohus teeb otsuse hiljemalt 27. oktoobriks, teatas BNS-ile riigikohtu tsiviilkolleegiumi sekretär.

Solarise keskuse juhatuse liikme Peeter Rebase varasema selgituse järgi kaebas keskus edasi ringkonnakohtu otsuse, millega tühistati maakohtu määrus peatada viimane 30 miljoni krooni suurune väljamakse ehitajatele. Rebane rääkis BNS-ile, et praegune vaidluse objekt on keskusepoolne hagi tagamise nõue, kuid hagi sisulist arutelu ei ole kohtus siiani toimunud.

Solarise tegevjuht Anneli Palvadre ütles BNS-ile, et vaidlust ei ole siiani õnnestunud lahendada. „Suve jooksul ei ole selles protsessis toimunud mingeid muutusi,“ lisas Palvadre.

Merko Ehituse juht Tiit Roben on varem öelnud, et Solarise keskus on ehitajatele alates oktoobrist 30 miljonit krooni võlgu. „Ehitajad on oma võla sissenõudmiseks pöördunud Solarist garanteerinud panga poole. Solarise keskuse esitatud hagi on katse pangapoolset väljamakset pidurdada,“ ütles ta.

Ehitajate hinnangul on Solaris oma nõuded esitanud, et võla maksmist venitada. Solaris soovib hagis ka hüvitist pärast valmimist alla kukkunud kinosaali lae eest.

Tiit Robeni sõnul Merko ja Skanska hagi ei aktsepteeri. Ehitajad ei eita kahju, mida keskus kannatas kino ümberehitamise ajal, kuid leiavad, et ei pea kinni maksma tellija avapidude arveid ja kampaaniaid, mida kahjudena esitatud on.

Solarise keskuse ehitus maksis kokku üle miljardi krooni.