Tartu halduskohus otsustas võtta menetlusse Ida-Viru maavanema protesti Lüganuse vallavalitsuse poolt Andres ja Oleg Sõnajala Aidu Tuulepark OÜle antud tuulikute ehituslubade tühistamiseks ja esialgse õiguskaitsena peatada kuuks ajaks ehk 2. juunini tuulikute ehituslubade kehtivuse.

Ida-Viru maavalitsuse maasekretär maavanema ülesannetes Eve East selgitas, et Aidu tuulikutele ehituslubade andmisel on eiratud seaduses nõutud kooskõlastuskohustust, samuti on projektil tema sõnul vastuolusid teemaplaneeringuga. Vastuolud puudutavad tuulikute mudelit ja tehnilisi parameetreid.

"On äärmiselt pahatahtlik, kui riik kasutab maavanemat kui tagaust ehituslubade tähtajatuks vaidlustamiseks, jättes sisuliselt analüüsimata projekti vastavuse planeeringule ning kohtumenetluse mõju, sellega kaasnevaid avalikke huve ning üüratut varalist kahju," ütles Andres Sõnajalg. Sõnajala sõnul peetakse Aidu puhul ühtäkki suureks probleemiks, et ehitusprojektis asendati Taani päritolu Vestase tuulikud Eesti oma tehnoloogial ja Eestis toodetavate Eleoni tuulikutega.

Loe täies pikkuses Äripäevast.