Lihtsustatult käib võitlus kahe Wall Streeti titaani vahel, vahendas New York Times.

Esimesena tegi otsa lahti 46-aastane Bill Ackman, kelle varanduse väärtus küündib 9 miljardi euroni. Ackman teatas eelmise aasta jõulukuul, et panustab ettevõtte aktsialangusele ning nimetas Herbalife’i püramiidskeemiks.

Herbalife’i aktsia kukkuski pea poole võrra. Võrdlemisi noorele kukele astus aga aasta lõpus vastu 76-aastane Carl Icahn, kelle varanduse väärtuseks hinnatakse ligi 11 miljardile eurole. Icahn teatas omakorda, et on ostnud Herbalife’is osaluse. Uudise pani hoobilt Herbalife’i aktsia tõusma ning on nüüdseks suure osa kukkumisest tasa teinud.

Reedel pidasid aga kaks meest USA telekanali CNBC eetris maha tulise debati, mis ilmselt hõivab koha majandusajakirjanduse klassikariiulil. Ackman ja Icahn on tülis olnud ka varem alates 2004. aastast, mil kaks ärimeest vaidlesid kohtus ühe kinnisvarafirma üle. Vaidluse tulemusena sunniti Icahni maksma Ackmanile 9 miljonit dollarit. Sellest ajast lõõmava tüli tulemusel teavad isegi Manhattani tipprestoranid, et kahte meest lähestikku istuma ei maksa panna.