“Suvi on väga hästi alanud,” ütles Silja Line Eesti juht Meelis Laido. Tema sõnul on mõned väljumised liinil Rostock-Tallinn-Peterburi viimse kohani välja müüdud. Liinil sõitev GTS Finnjet mahutab 1750 reisijat.

Silja Line pakub kruiisi hinnaks Tallinnast Peterburi ja tagasi alates 493 kroonist reisija kohta neljainimese kajutis. Edasi-tagasireisi hind Tallinnast Saksamaale Rostocki maksab alates 2540 kroonist reisija kohta. Nimetatud hindadele lisanduvad söögikordade maksumused, Peterburi liinil on vajalik ka viisa.

Laido sõnul on eestlaste seas populaarsed nii Tallinna-Peterburi kui ka Tallinna-Rostocki reisid. Ka Rostocki-Peterburi liini vastu on huvi suur nii sakslaste kui ka teiste eurooplaste seas.

“Inimesed on väga huvitatud puhkuse veetmisest Peterburis,” ütles ka AS-i Tallink turundusjuht Tiina Mander. Tema sõnul meelitab soodne piletihind Peterburi liinile üha enam inimesi.

Manderi sõnul pakub laevafirma septembrini Tallinnast Peterburi sõitmisel ühe otsa pileti hinnaks 365 krooni. “Terve ringi pilet (Helsingi-Tallinn-Peterburi-Helsingi – toim) maksab 35–40 eurot (547–626 krooni),” ütles Mander.

Samas tuleb Tallink jaanipäeval, aga ka juulis ning augustis välja veel eripakkumistega.

Manderi sõnul hoiab soodne piletihind üleval ka Peterburi sõitjate huvi. Ainus, millega tihtipeale harjutud pole, on Venemaa viisa ajamine, mille puhul peaks arvestama vähemalt kümne päevaga. Venemaale sõiduks vajaliku kindlustuse ja viisa saab Manderi sõnul umbes 500 krooni eest.

Samas lisas Mander, et kui seni jõudis Tallinki laev Peterburi hommikul kell 10 ning lahkus kell 17, siis edaspidi hakkab laev Peterburist väljuma kell 20.