EAS-i Turismiarenduskeskuse statistiliste andmete põhjal on ööbimiste arv aasta esimeses pooles kasvanud tervelt 29 protsenti, teatas Soome saatkond.

Nii näiteks soome turistide hulgas populaarse Viru hotelli täituvusaste oli suvekuudel nii kõrge, millist peale nõukogude võimu aastaid keegi ei mäletanud. Käesoleval aastal on Tallinn olnud Google reisiotsingumootoris esimesel kohal. Selline seik selgub firma iga-aastasest Zeitgeist trendimõõdiku uuringust. Tallinnas ööbiv soomlane tahab juba näha ka midagi enamat kui ainult sadamaterminalid ja viinapoed.

Edusammudest kõneleb ka regiooni suurima laevakompanii Tallink/Silja statistika. Novembris oli reisjate arv laevadel 309 176, mis on 19% võrra suurem kui möödunud aasta samal ajal.

Nende kasvunumbrite sektorierinevustest võib teha järelduse, et üha rohkem turiste soovib ööbida reisi sihtpunktis. Et selline trend ei katkeks, on aasta lõpukuudelgi saadaval soodsad hotellipaketid nagu näiteks Eckerö Line Radisson Blu või Olümpia hotelli pakett (53 eurot) ning Tallinkil omade Express-, City- või Spa hotellide pakett (54-69 eurot).