Soojuse hind muutub konkurentsiameti poolt kooskõlastatud hinnavalemi alusel, mille peamisteks komponentideks on maagaas ja sisseostetav soojus ning hinnakomponentide väärtuste muutmisel muutub ka soojuse hind, teatas Tallinna Küte, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

Konkurentsiameti poolt kinnitatud praegu kehtiv soojuse piirhind on 931,29 kr/MWh ja vastavalt kaugkütteseadusele on Tallinna Küttel, kui soojusettevõttel lubatud müüa soojust piirhinnast madalama hinnaga.

53 protsenti müüdavast soojusest ostab Tallinna Küte Eesti Energiale kuuluvast Iru Elektrijaamast ja ühe protsendi teistelt soojustootjatelt.

46 protsenti müüdavast soojusest toodab Tallinna Küte katlamajades ise.

Soojuse tootmiseks ostab Tallinna Küte Eesti Gaasilt maagaasi.

Lähtudes Iru Elektrijaama hinnamuutusest ja maagaasi prognoositavast hinnamuutusest rakendab Tallinna Küte oma klientidele veebruaris piirhinnast madalama müügihinna.

Tallinna Kütte klientidele on käesoleval aastal soojuse müügihind langenud ligi 16 %

Kütuse hindade tänase langustendentsi ja dollari senise vahetuskursi jätkudes peaks kaugküttesoojus odavnema Tallinnas ka märtsikuus.

Tallinna Kütte poolt müüdud soojuse kogus oli 2008. aastal 1613 GWh ning ettevõtte müügikäive moodustas 1,27 miljardit krooni.

AS Tallinna Kütte 2008 a. auditeerimata kahjum on 24,8 miljonit krooni.

Kahjum on valdavalt tekkinud maagaasi ja sisseostetava soojuse hinna hüppelisest tõusust 2008. aastal, mida ei olnud ettevõttel võimalik adekvaatselt kajastada soojuse müügihinnas.

Tallinna Küte varustab soojusega kahte kolmandikku pealinnast.

Ettevõte haldab linna 400-kilomeetrist kaugküttevõrku ja kolme suurt ning kaheksat lokaalset katlamaja.

Tallinna Küte kuulub rahvusvahelisse energiakontserni Dalkia International.