Kui Põhjarannik küsis reisibüroo Okeaania Travel Narva büroos praeguse müügiolukorra kohta, vastati lühidalt: “Kõik on nagu tavaliselt.” Teiste reisibüroode töötajate sõnul on peaaegu igaühel neist oma püsikliendid, keda kriisile vaatamata eriti vähemaks pole jäänud, see tähendab, et inimesed esialgu puhkusest ei loobu.

“Läbimüük on küll mõnevõrra vähenenud, kuid peamiselt seetõttu, et möödunud aastast vähenes nõudlus halli passi omanike viisade järele, Venemaa turistid on hakanud tunduvalt harvem Eestis käima, siinsed soojale maale sõitjad aga üritavad odavama puhkusereisi osta. Kuid klientide arvu vähenemist praegu üldiselt tunda ei ole,” märgib Jõhvis paikneva reisibüroo Lonso juht Nadežda Denissova.

Lonsos märgiti, et varasemast rohkem tunnevad reisiteenuste vastu huvi venemaalased — Eestis on viimase hetke pakkumised märgatavalt odavamad kui Peterburis, seepärast lendavad venemaalased hea meelega Eesti agentuuride kaudu ning on oma valikuga rahul.

Majanduslangusest hoolimata on tuusikute hinnad turismifirmade teatel möödunud aasta tasemel, kuid siiski on need enamikul juhtudel taskukohasemad kui puhkus Eesti kuurortides ja sanatooriumides. Türki, Hispaaniasse või Kreekasse võib nädalaks ajaks sõita, käies välja 7000 krooni või veelgi vähem, kui tegu on viimase hetke pakkumisega.