Seminar korraldatakse Eesti Teaduste Akadeemia saalis 13. juunil, algusega kell 14.30. Seminaril esinevad mh. Soome suursaadik Aleksi Härkönen ning endised ja praegused kaubanduskoja liikmed Auri Hakomaa, Aku Sorainen, Reima Teerikangas, Hanna Mursula ja Sami Seppänen. Seminarile järgneb pidulik vastuvõtt Soome suursaatkonnas, kus külalisi tervitab Eesti majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

FECC alustas oma tegevust 1992. aastal, mil rühm soome ärimehi ja ettevõtete juhte hakkasid Tallinnas vestlusrühmades kokku saama. Paari järgneva aasta jooksul liitusid rühmaga ka esimesed eestlastest ärimehed ning tollal juba ühenduseks kujunenud rühm võttis nimeks praegusele nimele eelnenud ESLY, mis tähendas Eesti-Soome ärijuhtide ühendust.

2007. aasta kevadel oma nime ja tegevusprofiili rahvusvaheliste kaubanduskodade tegevusnõuetega vastavusse viinud Soome-Eesti Kaubanduskoda koosneb täna umbes 150 Eestis ja/või Soomes tegutsevast ettevõttest. Majanduslikku kasu mittetaotleva ühendusena on tema eesmärgiks arendada Eesti ja Soome vahelist äri- ja kaubandustegevust ning kaasa aidata ettevõtlussõbraliku atmosfääri loomisele.

FECC korraldab oma liikmetele mitmesuguseid kokkusaamisi ja üritusi, milledel käsitletakse aktuaalseid majandust, töösuhteid, maksundust ja seadusandlust puudutavaid küsimusi. Samuti organiseeritakse oma liikmetele üritusi vaba aja sisustamiseks.

Sellele lisaks teeb FECC koostööd ka teiste Eestis tegutsevate rahvusvaheliste äriühingutega, Soome Kaubandus-Tööstuskoja, Soome suursaatkonna ja EAS-iga.